Open main menu menu-toggle

Boeken: Ondergedoken als Anne Frank en Vergeet je naam

Het bekendste onderduikverhaal is dat van Anne Frank. Maar er zijn natuurlijk veel meer kinderen die ondergedoken hebben gezeten. Hoe is het om niet de vrijheid te hebben om te zijn wie je bent, te geloven wat je wilt? Om niet de vrijheid te hebben om te kunnen zeggen wat je wilt? Eruit te zien zoals je wilt, te kunnen gaan en staan waar je wilt? De onderduik was een ‘snelkookpan’ voor emoties en ervaringen, angst, haat, liefde, verraad, onbaatzuchtigheid. Allemaal thema's die ook nu aanspreken.

In Ondergedoken als Anne Frank vertellen veertien van hen hun verhaal. Ondergedoken als Anne Frank verscheen in 2011, waarna een Duitse, Engelse en Spaanse vertaling volgde. De Amerikaanse uitgave kreeg lovende kritieken en werd met ruim 100.000 verkochte exemplaren een bestseller. In 2023 verschijnt het boek ook in Tsjechië.

In april 2023 verscheen ter voltooiing van het project een nieuw boek: Vergeet je naam met 10 niet eerder verschenen verhalen.

De boeken zijn te koop in elke boekhandel, en online te bestellen, onder meer bij Uitgeverij Van Oorschot.

Over 5 personen uit Vergeet je naam verscheen de film ‘Heeft mams mij bij moeder gekocht?’ die op 4 mei 2022 werd uitgezonden.

Luisterboek

Wil je een heel verhaal voorgelezen krijgen, klik dan op het verhaal dat je wilt beluisteren.